Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam!moje bmw ciężko pali musze pokręci nieco dłużej(jakies10-15sekund) niż zwykle na pełnym gazie niezależnie od tego czy ciepłe czy zimne gaz czy benzyna .i zauważyłem ze znacznie wolniej spada z obrotów czy to może byc krokowiec albo moze pompka paliwa bo odpalajac to tak gdyby dostawal zbyt mało paliwa mam chociaz takie wrazenie ale pomke zmieniałem niedawno na orgi z drugiej bety.
Opublikowano

Samemu możesz sprawdźić wężyki czy nie są popękane oraz wąż odmy czy nie jest pęknięty, być może silnik zasysa lewe powietrze, sprawdź też korek oleju czy jest szczelny, nie może zasysać powietrza, jeśli te rzeczy są OK to:

Możliwe że w bloku silnika czujnik temperatury cieczy chłodzącej stracił charakterystykę to samo dotyczy czujnika temp zasysanego powietrza.

Być może nawalił regulator ciśnienia paliwa, może jest za duże ciśnienie paliwa lub za małe.

Filtr paliwa, powietrza był zmieniany ?

Dobrze było by gdybyś podjechał do kogoś kto umie obsługiwać interfejs diagnostyczny do komputerów BMW i rzetelnie odczytał parametry LiveData.

Następnie podjechać do mechanika.