Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po wlaczeniu xenony robia test gora dol , a pozniej zatrzymuja sie w prawidlowej pozycji i podnosza sie 1 cm do gory 1 cm na dol.Sprawdzilem czujniki i sa dobre.Komp nie pokazuje zadnych bledow. Mial ktos taki przypadek.
Opublikowano
Witam
Przeprowadź programowanie sterownika świateł. Pomoże :cool

Pzdr.

możesz rozwinąć tę myśl pozdrawiam

U mnie po wymianie sterownika od świateł skętnych dawno temu, miałem problem z ustawieniem soczewki w prawej lampie (pisałem o tym na forum - także możesz sobie poszukać moje archiwalne posty). Podłączenie pod kompa DIS, albo INPA i przeprowadzenie procesu przeprogramowania sterowników pomogło, soczewka była we właściwym położeniu. W Twoim przypadku zaczął bym od tego. Szukaj kogoś kto ma kompa i zna się na tym :cool2: a jak nie to zostaje ASO.

Pzdr.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy wie ktos, gdzie w INPA Dis przeprowadzic programowanie, kalibracje ksenonow?? Poniewaz nadal mam problem z podnoszeniem opuszczanie xenonow.
  • 1 rok później...
Opublikowano

Mam to samo - latają mi góra - dół, Jak sprawdzić czy to właśnie czujnik czy coś innego?

pozdrawiam,

Michal

• Zarejestrowani
Opublikowano

W DIS i INPIE powinno wywalić błąd w module FRM , jak wywali to w DIS masz możliwośc pełnej diagnostyki napięcia na poszczególnych czujnikach poziomowania.

W okolicach Wawy polecam Ci Patryka na Kopernika 8a w Grojcu vide Patys z E90post

b4c4c1867b858a60.jpg.30a4296d964cadcc5bbee45deeb1292d.jpg

OFICJALNY ZEWNĘTRZNY PARTNER BMW AG

Chiptuning Programowanie Carplay Kodowanie Diagnostyka BMW AOS

Tel. +48-790-465-462

https://www.facebook.com/Codemybimmer

https://www.instagram.com/codemybimmer

Opublikowano

Dzięki. Podlaczylem dis i również wskazuje na błąd czujnika tylnego. Może to kabel a może sam czujnik. Będę sprawdzał. Dzięki za pomoc. Dam znac co to było.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

OK sprawa wydaje się rozwiązana. Nigdzie kabel nie był przetarty, ale dla bezpieczeństwa w tych miejscach, w których wydawało mi się, że może się przetrzeć dodałem PowerTape :)

Zdemontowałem wtyczki, wyczyściłem, na tylnej jeden pin był zaśniedziały, wydmuchałem założyłem i śmigają okej. Z przodu przy okazji zrobiłem to samo.

Pozdrawiam,

Michał