Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem tu nowy nosze sie z zamiarem kupna x5 jakis 2006 rok moglibyscie mi pomoc jaki silnik wybrac i czy wogule jest warto to auto kupic niepotrzebuje auta w teren tylko na szosy wiec jak juz poczytalem auto jest slabe w terenie,nigdy nie mialem zadnego BMW wiec niemam zadnego doswiadczenia w tym temacie ,obecnie posiadam chryslera 300c disla 3.0 i jestem ciekawy jak sie sprawuje disel w Bmw tez ma 3.0 spalanie i awaryjnosc ,za kazda wskazowke dziekuje ,wychodze z zalozenia ze jesli mam kupic to auto to najlepiej zapytac u zrodla co w trawie piszczy auto mi sie podoba ale czy warto ,czekam na wasze opinie Pozdr.
Opublikowano
My będziemy nieobiektywni jeśli chodzi o markę BMW, bo będziemy Ci je zachwalać :), ale jedno jest pewne w taką zimę jak teraz samochód na drodze spisuje się super.
Trzy największe litery w całym uniwersum: B M W
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Warto!

Zanim kupiłem swoją X5 przez wiele dni wertowałem to forum, Tobie też polecam. Jest tu wiele ciekawych opinii, było też już kilka podobnych wątków.

Mam wersję 3.0d 218KM i jazda to czysta przyjemność, siedzisz wysoko (dobry przegląd sytuacji) pod nogą czujesz zapas mocy i choć byś mógł, to nie chce Ci się bawić w uliczne wyścigi spod świateł, wystarczy sama świadomość, że gdy tylko zechcesz możesz być pierwszy :-)

Mocy nie brakuje przy wyprzedzaniu, zawieszenie jest dość sztywne i bardziej sportowa jazda też daje dużo frajdy.

Przy spokojnym podróżowaniu (90-100) spala ok 9litrów, gdy cisnę rośnie to do 11-12, w mieście 11-13 l. W „”terenie” moje jazdy ograniczały się do dróg polnych i szutrowych – nie narzekam. Teraz w zimie jeździ się bardzo dobrze, o wiele lepiej niż moim poprzednim (Avensis), jednak masa+fizyka robią swoje – to ciężki samochód, ale napęd daje sobie rade tam, gdzie Toyotka stawała.

BTW na pewno istotne jest też czy chcesz kupić w kraju czy sprowadzisz z zagranicy, poszukaj jakiegoś znajomego, który zna się na samochodach, kupowanie bez „obstawy” jest trudniejsze – łatwiej dać się zmanipulować sprzedawcy i przeoczyć istotne szczegóły.

Pozdro