Skocz do zawartości

Tylne lamy po lifcie - wymiana diod LED/żarówek?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zauważyłem dzisiaj, ze tylnie światło mijania (e39 po lifcie 2001) słabo świeci. Zajrzałem w lampe i nie widzę tam żarówek do świateł mijania. Są diody LED? Jak to wymianić i co wymienić, aby lampa znów świeciła?

Układy wydechowe do BMW: www.pamaku.pl

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

jak słabo świeci to woda dostała się do gniazdka w lampie

cza wyczyścić styki co jest trudne bo mało tam miejsca

styki w gniazdku nie wtyczce

Opublikowano

Hej,

Dzięki za info! A dysponujesz może jakimiś zdjęciami z krótkim opisem w stylu "zrób to sam"? Zaglądałem w lampę kilka razy i szczerze - nie wiem od czego zacząć...

Ten, kto pyta jest głupcem przez pięć minut, kto nie pyta wcale jest głupcem przez całe życie.

Opublikowano

na lampie jest tylko jedne gniazdko

żeby cokolwiek uzyskać powinieneś lampę odkręcić - 4 nakrętki

pewnie z lekka będzie przyklejona nie jakimś klejem ale ze starości

jak ją będziesz miał w ręce to zobaczysz styki w gniazdku - styki są stalowe i tylko ocynkowane więc rdzewieją

jeśli po czyszczeniu będzie OKi ale nie na długo to pozostanie Ci wywalić tą plastikową obudowe gniazdka i dać konektorki bezpośrednio na blaszki styków

lampę warto zdjąć bo jak słabo świeci to znaczy że dostaje się woda przez uszczelkę lampy

a nazot to przyklej na silikon

zdjęć nie mam ale poszukaj opisów przeróbek z przed na poliftowe to wtedy wszystko widać

Opublikowano

OK, dzięki,

Dzisiaj sprawdzałem jak to wygląda - widziałem czarne plastikowe gniazdko podłużne - rozumiem, że mam wyjąć wtyczkę i wyczyścić jakoś.

Bardziej martwi mnie, że lampa przestała świecić w ogóle. Hamulcowe, migacz, wsteczne - działa, ale LED (mijania) nie. Mam nadzieje, że czyszczenie pomoże.

P.

Opublikowano
czyszczenie pomoże.

P.

pomoże tylko tam strasznie mało miejsca

nim zdemontujesz spróbuj poruszać wtyczką to będziesz widział czy się oświeca