Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Ciąg dalszy problemów z moją bumką nastąpił. Teraz rano chciałem sobie ruszyć, a że stałem w zaspie to musiałem pobujać przód tył kilka razy no i niestety sprzęgło teraz jest miękkie, żadnego biegu nie mogę wrzucić a auto na środku ulicy stoi. Myślałem, że to brak płynu hamulcowego może być przyczyną niedomagań wysprzęglika. Co prawda płynu jest niecałe pół zbiorniczka ale jest. Czy znów czekają mnie wydatki?
Opublikowano
Dolałem płynu a pedał sprzęgła miękki. Zero oporu. Próbowałem trochę go podpompować ale nie daje to rezultatu. Dodatkowo zauważyłem, że nie ubywa płynu hamulcowego a pedał hamulca jest twardy. Dwa tyg temu mechanik przekładał mi silnik. Po tym zabiegu podczas jazdy, jak położyłem nogę na pedał sprzęgła to takie bicie było ale nie sądzę, żeby to była wina tarczy. Mógłby mi ktoś coś poradzić?
Opublikowano
Ja miałem podobne objawy w E36 i było to spowodowane niskim poziomem płynu hamulcowego. Nie wystarczy dolac i jest ok, trzeba jeszcze odpowietrzyc układ.