Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo.

Od kilku dni trzeszczy mi tylna kanapa w sedanie. Szczególnie gdy ktoś z tyłu siedzi jak jadę po dziurach. Wcześniej latem tego nie było czy to od zimna??? ale mimo to myślałem że w takiej marce jak BMW nie powinno mieć miejsca jakiś trzeszczący plastik :roll: to nie jest opel kadett gdzie cała tapicerka drżała nawet podczas jazdy po prostej drodze.

Czy ktoś z Was spotkał się albo ma podobny problem co ja? Jak temu zaradzić??

Z góry dzięki za każda pomoc

Opublikowano

mozliwe ze od zimna

wiesz metalowa sprezyna sztywnieje i tarcie takich czesci ktore sie nic a nic nie poddaja moze powodwac takie trzeszczenie

tak naprawde siedzenia raczej nie rozbierzesz proponuje mocno po niej poskakkac to sie sprezynki troche poobcieraja i moze przestac skrzeczec

Opublikowano

Masz składaną tylną kanapę ?

Mnie rok temu też trzeszczała kanapa (dokładnie oparcie trzeszczało) więc potraktowałem wazeliną techniczną miejsca styku kanapy z karoserią (czy jak to określić). Teraz znów coś zaczyna trzeba będzie poprawić :)

Pozdrawiam