Skocz do zawartości

318i M43 Problem w wymontowaniem wentylatora nagrzewnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z wyciagnieciem wetylatora nadmuchu powietrza ktory znajduje sie w podszybiu juz tam dotarlem ale nie mozna go wyjac przeszkadza silnik ogolnie to masakra z wyjeciem tego czy ktos robil cos takiego kiedys !!!

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Witam , kolego ja przerabiałem ten problem , słuchaj ogólnie to tak jak widzisz silnik to jest oki na nim masz taką blachę i z nią właśnie miałem największy problem działa ona na zasadzie zatrzasku , masz na dole w niej dziurkę włóz tam śrubowkręt i ciągnij do dołu , wtedu zatrzask puści i po sprawie , sam wiatrak wyjmiesz w całości tzn. silniczek i wiatrak , przechylasz go na bok i wyjmujesz , pamiętaj że odkręcasz z tyłu wiązkę elektryczną silnika, to będzie wszystko pozdrawiam Tomasz.
Opublikowano
  • Autor
ja juz doszlem do jego srodka zatrzaski sa juz luzne i juz trzymam silniczek z wiatraczkami w reku luzny ale problem ze on nie chce wyjsc z tamtad nie ma miejsca wogole moje bmw to e36 1,8i 96r klimatronik slyszalem ze ponoc trzeba wymatowac kolektor ssacy albo klawiature cala itp tam wogole nie ma miejsca a jak wyjme na sile to jak pozniej wsadze go