Skocz do zawartości

ciepły silnik zaraz po odpaleniu gasnie...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kolejny problem z którym borykam sie od kilku dni...

gdy włączam zimny silnik jest wszystko ok ale gdy wyłącze cipeły silnik i chce do zaplaić to od razu jak go włącze natychmiast gaśnie ponieważ nie trzyma wolnych obrotów...dopiero jak go włącze cipełego i potrzymam kilka sekund gaz na 2tys obrotow wszystko jest ok.

silnik krokowy wyczyscilem - swoją drogą był mega zawalony syfem - ale działa bo był podpiety pod kompa i wszystko chodzi elegacko

jedny błąd ktory widzi komp to niedziałająca totalnie sonda lambada - może to być tego przyczyną? (kupiłem nową z boscha tylko czekam ąz mi przyjdzie i mam nadzieje ze we wtorek problem się skonczy gdy ją założe...)

dodam tyle ze auto jeździ na gazie sekwencyjnym ale pomimo tego ze jak jezdzilem na wyłączonej instalacji dalej sie takie coś dzieje...

bmw 4 life
Opublikowano
Sonda aż tak nie wpływa na odpalanie . U mnie jest uwalona i nic się nie dzieje poza spalaniem. Sprawdz świece (gorące mogą szwankować) Po kupnie swojej tak miałem. Może być brudna przepustnica.
Pozdrawiam
Opublikowano

witam

sprawdz czujnik temperatury ten ktory podaje sygnal do komputera sterujacego czasami zdarza sie wlasnie tak ze na zimnym wszystko gra a na cieplym traci on swoje parametry i wysyla blednme dane do komputera nastepstwem tego jest obciecie dawki paliwa i warjacje na wolnych obrotach.