Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Mam następujący problem moja beta pali okolo 20l/100km , śmierdzi benzyną kiedy stoi się koło auta. Wymieniłem sonde lambda oraz świece zapłonowe. Komputer pokazuje błąd sterowania sondą lambda czyli tą grzałką całą i jakiś błąd ECU. Zabrałem auto dzisiaj od mechanika i miałem wrócić w poniedziałek na podmiankę kompa. Po przejechaniu jakis 5 km auto zaczeło się dławić nie może się wkręcić na obroty momentami puszcza i przyśpiesza a potem znowu zmula nie da się jechać :/ Wróciłem do domu na holu. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być ? Komputer nie pokazuje błędu przepływki . Czy komputer od 2.0 z vanosem pasuje do 2.0 bez vanosa? Dziękuje

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

zdejmij listwę wtryskową i sprawdź czy nie przepuszczają wtryskiwacze (zdejmij z kolektora, nie odpinaj wiązki ani przewodów paliwa, przekręć kluczyk w pozycji zapłon- nie kręć rozrusznikiem, i sprawdź czy któreś wtryskiwacze nie robią się mokre.

Zapach benzyny czuć gdy auto jest odpalone czy zgaszone? Z której strony czuć najbardziej?

Opublikowano
wtryski suche , śmierdzi ogólnie zwykle po zgaszeniu nie potrafie w tym momencie zlokalizować miejsca. Czy komputer może być uszkodzony ?
Opublikowano
Koledzy zmieniłem komputer silnika podszedł od Vanosa to tak na przyszłość jakby się ktoś zastanawiał. Stary komputer miał ewidentnie upalone styki. Nie pokazuje żadnych błędów teraz zniknął błąd ECU, błąd sondy i grzałki sondy. Czyli pomogło. Pozdrawiam