Skocz do zawartości

3XX zaparowane przednie lampy - co poradzić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem przednie lampy od wewnatrz sa zaparowane i to wmiare mocno gdzies widocznie przepuszcza czy mozna to jakos naprawic czy nowe lampy bedzie trzeba kupic

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano

zadam amatorskie pytanie. Jak wyjąć kierunek? :lol:

Wkurza mnie para w lampie i chce się w końcu za to zabrać, ale nie mam pojęcia jak wyjać kierunek a nie chce go popsuć. Dodatkowo chciałem wymienić błotnik to bym tak kompleksowo wszystko na raz zrobił.

Opublikowano
Nie wiem jak CI to za bardzo wytłumaczc ,ale postaram sie jak najprosciej :) Kierunek wchodzi w lampe na takich 2 szynach,gdy patrzysz na lampe od gory to w szczelinie miedzy lapma a kierunkiem od kierunku wystaje taki plastik,ktory trzeba odgiac i powoli wyciagac kierunek.Mozesz tez probowac wyciagnac lampe z kierunkiem na zewnatrz i pozniej go zdemontowac.Sruby od lamp masz 2 na gorze ( mowie o lampach ZKW, nie wiem jak Bosch),przy nerkach masz jedna, i wlasnie w miejscu laczenia lampy z kierunkiem.Jak dalej czegos nie wiesz,to pisz postaram sie napisac w inny moze bardziej zrozumialy sposon :8)
Opublikowano
....miedzy lapma a kierunkiem od kierunku wystaje taki plastik,ktory trzeba odgiac i powoli wyciagac kierunek...

No i o to mi chodziło. Za żadne skarby nie mogłem tego odgiąć. Po 5 próbach stwierdziłem ze źle robię i dałem sobie spokój żeby nie zepsuć :wink: