Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opisane lub wspomniane jest tutaj a wymianie silnika w BMW E30 lub Swapie innych wersji silnikowych jak mam silnik M40 na pasku rozrządu, miałem M40 1.6 zakupiłem M40 1.8, jesteś w 100% pewien że komp nie pasuje?

viewtopic.php?f=67&t=78858

Po za tym czy e36 czy e34 chodzi i silnik, te same silniki były montowane w różnych budach, rozbieram właśnie e34 z takim samy silnikiem jak u mnie w e36, jeżeli chodzi o osprzęt silnika jest taki sam. między 1.6 a 1.8 jest różnica w pojemności i komputer ma naniesione mapy na daną jednostkę.

tel. 514.99.46.99
Opublikowano

Zgadza się w temacie jest poruszona wymiana silnika M40 tyle że w BMW e30, a czytając wszystkie jakie mi podałeś piszę że e30 i e36 różnią się komputerem więc temat nie odpowiada na moje pytanie.

Cytując post użytkownika Bagor:

"Komputery są zupełnie różne. W E30 M40 był Motronic 1.3, a w E36 M40 jest Motronic 1.7"

Opublikowano
wg. mnie nie pasuje, proponuje napisać do kogoś kto profesionalnie zajmuje się swapem silników, jak kiedyś przekładaliśmy silnik z m50b20 na m50b25 to cała instalacja, komp została zmieniona.
tel. 514.99.46.99