Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam mały problem z tylną wycieraczką, otóż kiedy ją uruchomię i wyłączę wycieraczka staje gdzie jej się podoba, raz normalnie raz pionowo itd.. Bawiłem się linką ale to nic nie dało, ktoś wie o co chodzi?
Opublikowano

Witam

Napęd na wycieraczkę przenoszony jest przez taki bolec w mechaniźmie szyby który z kolei musi trafić w otwór w kółku w klapie. U mnie jest coś takiego, że ośka wycieraczki jest już zasyfiona i jak się zastoi albo teraz zimą to chodzi ciężko wtedy silnik ma ciężko ruszyć wycieraczkę i czasami przeskakuje efektem jest to, że wycieraczka czasem dojdzie do połowy czasem trochę dalej i wraca normalnie. Posłuchaj czy jak włączasz wycieraczkę i ona idzie to czy słychać taki stuk to wtedy bolec wyskakuje z rowka prowadzącego. Najlepiej na to rozmontować wycieraczkę i wszystko przeciścić tylko u mie nie mogę wyciągnąć ośki. wystarczy czasem odkręcić psiknąć np WD40 i przy uniesionej szybie poruszać energicznie kilkanaście razy wycieraczką od dechy do dechy i na jakiś czas starczy.

Spróbuj może to to

Pozdrawiam