Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dopiero, co kupiłem E46 320D kombi.

Zauważyłem, że na postoju z zapalonym silnikiem czasami faluje mi wentylator dmuchawy albo coś się przełącza wywołując takie wrażenie.

Ostatnio połączyłem to z niedogrzanym silnikiem - bo na postoju trochę spadła jego temperatura.

Może to ten podgrzewacz wody się włącza i bierze za dużo prądu i się wyłącza?

Falowanie jest szybkie i mocno słyszalne, mniej więcej, co sekundę.

Może ktoś ma jakiś pomysł, co to może być?

Dziękuję.

Opublikowano
Tez bym obstawial na jeza powiem ci kolego dzieje sie to czesto, u mnie podobnie kiedys falowalo wymienilem jeza i gitara ,kolega w e39 mial podobnie wiec zacznij od tego znajdziesz go pod schowkiem pasazera pozdro
Opublikowano
raczej kolega nie ma na myśli dmuchawy w kabinie? bo jesli tak to kwestia jeża a jesli chodzi ci o wiatrak chłodzenia silnika to inna sprawa. Podgrzewacz raczej powoduje falowanie ale obrotów silnika a nie wiatraka no ale może u Ciebie jest inaczej. U mnie wogóle nie słychać wiatraka ale raczej nie trzymam go długo zapalonego na postoju więc może dla tego
Opublikowano

Chodzi o dmuchawę w kabinie.

Silnik pracuje równo.

Klimę mam manualną - jeśli to ważne.

A co mogło się stać z tym jeżem?

Można go może naprawić czy od razu trzeba nowego mieć pod ręką jak się za niego wezmę?

I czy mogę to zostawić do wiosny jak będzie w garażu cieplej?

A druga sprawa (tym razem o wentylator chłodnicy)

Wydaje mi się że jak kupowałem samochód to wentylator chłodnicy (wolno się kręcił) się włączył przy wyłączonym silniku (mógł być gorący silnik ale nie aż tak żeby wymagał wiatraka bo już od kilku minut stał w hali warsztatowej (to może niepokojący objaw). Zwrócę na to uwagę czy on się nie włącza sam.