Skocz do zawartości

e 32 730 m30 b 30 za wysokie obroty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czołem!!

pojawil sie u mnie taki problem - auto wchodzi ładnie na obroty, ale schodzi z nich za wolno. Długo utrzymują się na ok 2000 i dopiero po jakimś czasie spadają. Trochę to uciążliwe:( Czy to może być koniec silniczka krokowego, czy macie jakiś inny pomysł??

Z góry dzieki i pozdrawiam!

Opublikowano
Czujnik położenia przepustnicy. Sprawdz czy jest dobrze ustawiony. Jak hamujesz silnikiem na biegu to ekonomizer powinien iść na zero jak nie to wina czujnika.
Pozdrawiam
Opublikowano
EML a czujnik poł przepustnicy to dwie rózne sprawy. W czujniku jest wyłącznik który daje sygnał do kompa że silnik pracuje na jałowym. U mnie był przestawiony i obroty spadały powoli. Na forum było o CPP.
Pozdrawiam
Opublikowano
DZięki pawelkra5, ale ekonomizer idzie na 0 podczas hamowania silnikiem :( Może jakieś inne pomysły?? CZasem jest dobrze, a czasem spadają bardzo wolno.
Opublikowano
Jeśli nikt nie przestawiał obrotów na przepustnicy to może być krokowy . Sprawdz na zgaszonym silniku czy przy lekkim ruszeniu przepustnicy słychać kliknięcie w CPP i po puszczeniu też . Czasem zaskoczy czasem nie.Popuść śrubki na czujniku i spróbuj delikatnie przekręcić go w kierunku otwierania się przepustnicy.
Pozdrawiam