Skocz do zawartości

[E53] 3.0d woda pod dywanikiem z prawej strony

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w swoim X zauważyłem że co jakiś czas mam mokry dywanik z prawej strony z przodu. W czoraj znalazłem troche czasu i rozebrałem plastiki, dzwigam dywanik do góry a tu cała gąbka mokra :(

Pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem odprowadzenie wody z szyberdachu i okazalo sie że jest ok

Później rozebrałem drzwi mata która jest przyklejona wydaje sie na dobra czyli nie popękana i dobrze przyklejona do drzwi. No to sprawdziłem jeszcze pod maska czy nie jest zapchany jakis odpływ z prawej strony, rozkręciłem puszke w której znajdował sie komputer i wyciągnołem go z kablami i znów wszystko wyglądało na dobre. Już nie mam wiecej pomysłów, myslałem tez o nagrzewnicy ale płynu nic nie ubywa. Prosze o pomoc moze miał ktos taki sam przypadek jak w moim X

Opublikowano

Witam,

Jakieś 3-4 miesiące miałem taki sam problem. Podnoszę dywanik do trzepania a pod spodem gnój, koszmar i przerażenie mnie ogarnęło.

W garażu rozebrałem plastiki i suszyłem farelką całość 3-4 dni. A ile tam kabli:)

I tak myślę że woda dostała się przez niedomknięte drzwi pasażera, bo dwa dni wcześniej lało jak z cebra i wtedy mogło dojść do tego a auto stało pod blokiem.

Mam karchera w pracy i po osuszeniu auta zamknąłem jak trzeba i z duszą na ramieniu lałem gdzie się da od góry , pod maską , od dołu, w nadkola i nic od tamtego wypadku nic takiego już się nie powtórzyło:)

Może Ciebie to samo spotkało.

Pozdrawiam

Opublikowano

Dzięki dzidzi-dzichad za wypowiedz ale w moim przypadku to odpada bo drzwi miałem zamkniete jak trzeba.

Może ktos inny podsunie mi jakiś pomysł pozdrawiam

Opublikowano
może warto sprawdzić słynne maty w drzwiach? Było o tym sporo, wprawdzie odnośnie innych modeli, ale to chyba przypadłość większości BMW.
M.i.k.l.i.k.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
no i po problemie :D woda dostała sie koło lusterka w drzwiach, a później spływała po ściance w środku drzwi i wydostawała sie przez maleńka dziurkę w macie i na dywanik