Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:oops: Witam!Panowie-kupiłem do swej staruszki halogeny (niestety tylko używane) i powstał problem :oops: ,mianowicie za cholere nie mogę ich podłączyć.

Może ktoś wie które to przewody(najlepiej jakie kolory) są od tego ustrojstwa i który to bezpiecznik odpowiada za ten obwód.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc :duh: :modlitwa:

ZYCIE JEST .... za KROTKIE!
Opublikowano
Pod zderzakiem powinny być wyprowadzone wiązki kabli do halogenów z wtyczkami. Wjedź na kanał albo połóż się pod samochód powinieneś je tam znaleźć .

Od tego zaczynałem.Sa wiązki,ale nie ma w nich prądu,a nie wiem który bezpiecznik za to odpowiado.

Opublikowano
Jak szukałeś w nich prądu? Aby był prąd musisz mieć włączone światła mijania i halogeny jednocześnie.

MICHAŁ - :roll2: Przecież to jasne!

Opublikowano
Jak nie miałeś wcześniej halogenów to jest Ci jeszcze potrzebny przekaźnik, bo halogeny załączane są właśnie przez niego. Nie wiem tylko gdzie znajduje się w E32 miejsce na niego, w E34 było w skrzynce bezpiecznikowej. I musiałem jeszcze wymienić włącznik halogenów na dwupozycyjny.
Opublikowano
Jak nie miałeś wcześniej halogenów to jest Ci jeszcze potrzebny przekaźnik, bo halogeny załączane są właśnie przez niego. Nie wiem tylko gdzie znajduje się w E32 miejsce na niego, w E34 było w skrzynce bezpiecznikowej. I musiałem jeszcze wymienić włącznik halogenów na dwupozycyjny.

WłAcznik jest dwupozycyjny,jak włączam przełącznikiem to słyczać że działa jakiś przekażnik w skrzynce z bezpiecznikami i na tym koniec,w wiązce prądu niet,a sprawdzam miernikiem.

Jutro mam wolne więc będe szukał dalej.