Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki typ DME, EWS i innej elektroniki jest w moim BMW 320i (silnik M52) z 97 roku? Może ktoś ma namiary na informacje o takich szczegółach?

Chciałbym podłączyć się pecetem do mojego auta i sprawdzić, czy czasami nie ma tam błędów i ewentualnie wykasować je. Zawodowo jestem elektronikiem i sam mogę sobie "dłubnąć" jakiś interfejs i pobawić sie z elektroniką w aucie (nie chodzi mi tylko o sprawdzenie auta, bo wiem że mogę z tym jechać do serwisu). Tylko jakiego programu użyć? CarSoft'em w ver. 6.1 (lub nowszą) pewnie można to zrobić, ale jest problem z interfejsem, nie wiem czy wersja 3.4, do której schemat interfejsu jest znany, obsłuży to auto. Program BWM Scanner 1.2.5 P.A.Soft podobno w ogóle nie obsługuje E36, a Car Scanner 4.x też chyba nie obsługuje E36 z silnikiem M52 (tylko do 96 roku). Euroscan (uniscan) pewnie podobnie. Jak mam się więc podłączyć i jakiego programu do diagnostyki użyć?