Skocz do zawartości

[E39] Sciemniacz w navi Mk2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanko czy mozna zjasnic jakos ekran w mk2...poniewaz za ciemny mam..jak przypoze swiatlo do fotokomorki to sie rozjasnia...a mi chodzi ze caly czas bylo jasne ?

Opublikowano

Wiem, że to co napisze dla niektórych nie będzie nowością ale ja do tego doszedłem niedawno i zupełnie przez przypadek.

Moje MK2 również jest ciemne i nawet kiedy rozjaśnię je na max w menu to i tak obraz jest mocno przyciemniony. Myślałem, że ten ekranik lcd jest po prostu stary i pewnie się wypalił. Przypadkowo stojąc w korku i mając włączone tv rozjaśniłem wszystkie lampki pokrętłem z lewej strony zegarów. Przy max rozjaśnieniu obraz jest super podświetlony, ale razem z nim rozświetla się cała deska co bardzo mnie denerwuję a zwłaszcza w nocy. Moja deska jest zawsze ściemniona na maxa dlatego też obraz w tv jest taki ciemny. Moim zdaniem te dwie rzeczy nie powinny być ze sobą połączone.

Opublikowano
Jest tez opcja, która sprawia, że ekran nie "ciemnieje" jak włączysz światła (chyba pod "night mode" ale nie jestem pewien czy to dokładnie tak leci). Mnie tez to strasznie denerwowało, bo gdy w dzień na światłach mykałem i jak słonko przyświeciło to nic nie było widać. Sprawe rozwiązałem aktywując dzienne.