Skocz do zawartości

BMW E34 525 TD NIE ODPALA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM MOJ BMW E34 525 TD NIE ODPALA. ŚWIECE JUŻ WYMIENIŁEM SĄ DOBRE ALE TERAZ DO ŚWIEC NIE DOCHODZI PRĄD. CZY KOŚ WIE GDZIE ZNAJDUJE SIĘ JAKIŚ PRZEKAŻNIK ODPOWIEDZIALNY ZA GRZANIE? I JAK WYGLĄDA Z GÓRY DZIĘKI
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=HA71&mospid=47378&btnr=12_0401&hg=12&fg=15

Sprawdź sprawnośc powyższych elementów, oczywiście prócz świec, skoro są nowe, niestety gdzie dokładnie znajduje się element nr.11 - przekaźnik, nie potrafię na dziś powiedziec mogę sprawdzic jutro w robocie co i jak. Jeżeli jesteś pewien, że problem nieodpalania leży wyłącznie po stronie świec, to odłącz zasilanie od nich i podłącz na tzw krótko 12v+ na parę sekund i wtedy pal. Ale jeżeli problem leży w wysterowaniu całego zapłonu to może to nie pomóc, paliwo też by nie dochodziło. Słyszałem, że przekaźniki lubią nawalac jeżeli świeca psując się pójdzie w zwarcie, także może jednak nie jest tak źle :)