Skocz do zawartości

SKrzynia biegów dziwne zgrzyty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam:)

Mam taki problem posiadam bmw 520I 97 rok i ostanio jechałem i poszło mi sprzęgło, kupiłem używke z kołem dwumasowym i do tego wymieniłem skrzynie bo miałem padnięty synchronizator i mój problem polega na tym,że samochód normalnie jeździ, ale, gdy dodam na maksa gazu na 1 biegu słychać zgrzyty pod skrzynią, myśle, że to może być wina nie ustawionych poduszek pod skrzynią lub guma od wału, która wchodzi do skrzyni co wy o tym myślicie z góry dziękuje za pomoc. Acha samochodem zrobiłęm około 2km z tym nowym sprzęgłęm i skrzynia.

Opublikowano
SKrzynia stara byla padnieta bo 1 nie wchodzila tutaj normalnie auto jeździ tylko jak dam na maksa gazu na 1 biegu to pod skrzynią słychać takie 3-4 uderzenia o blache, rozmawiałem z tym co mi sprzedał skrzynie on tez podejrzewa poduszki lub gume
Opublikowano

jak metaliczne stukanie to sprawdź tą poprzeczną blache na której jest podparty wydech

czasami mechanicy mają luzackie podejście do obcego auta i jak na przykład zdemontują wydech przy silniku to go pozostawiają taki obwiśnięty no i po poskładaniu na tej podporze są stuki

Opublikowano
A i jeszcze cos u tych mechaników zostały 3 śruby po złożeniu wszystkiego śruby coś w stylu takim jak do wału wchodzą i też nie wiem jest tam 6 dziur a tylko 3 śruby trzymają
Opublikowano

Dobrze ze ci mechanicy ci z auta smiglowca nie zrobili :duh: ...Jeszcze kilka aut do roboty wezma i z pozostalych czesci zloza kolejne auto ...

Ad trzaskow - tak jak wyzej wymieniono - blacha przy wydechu (chyba ze jeszcze czegos nie wlozyli/nie skrecili)

BMW - Be My Wife.

Soft na zamówienie, porady informatyczne (i wszelakie również) - PW :) Dla forumowiczy proste porady free - na rozbudowane rozwiązania ceny bardzo specjalne :)