Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowiczów, zwracam się do was z prośbą, tak jak w temacie o pomoc przy zerwanej lince maski.

Uchwyt do otwierania rusza się bez żadnych oporów więc wydaje się mnie że albo spadła gdzieś po drodze, albo po prostu się urwała.

Jeszcze się do tego nie zabierałem ale już zakładam najgorszy scenariusz, że trzeba będzie kombinować żeby otworzyć ją tzn. tą maskę ręcznie. Może ktoś z was już przerabiał temat i wie za co od razu się wziąć?

autko e87 120d 2005r.

z góry dzięki

pozdrufffki

Opublikowano

Witam

Przerabiałem ok 2 miesiące temu ten sam temat. Przy próbie otwarcia klapy rączka odchyla się i linka nie działała.

Oddałem najpierw do mechanika po sąsiedzku aby zobaczył czy to jakiś drobiazk czy grubsza sprawa.

Wyszło na drobiazg. Linka była zamocowana fabrycznie bez przesmarowania (niestety takie czasy, ze sie tnie koszty nawet w BMW) i nie łapała. Wystarczyło przesmarowanie i pracuje bezproblemowo.

Nie trzeba stawiac do drogiego zakładu to koszt wyjdzie znikowy, a zajmie to pare godzin

pzdr