Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześc! Ostatnio spodobały mi sie ringii (angel eyes) o wartości 7000, i oczywiscie skusilem sie na nie. I jak to zawsze jest gdy mi cos nowego sie zachce, to pozniej mam problemy z tym. A mianowicie zamontowalem te ringii w samochodzie, wszystko pieknie, ladnie do momentu gdy zauwazylem ze podczas wlaczania zaplonu jak i na wlaczonym silniku, zaczynaja one mrugac okolo co 1,5 minuty na 1,5 sek. Wpadlem na pomysl wstawienia przekaznikow 30A ( typowych dla świateł ). Owszem.. teraz ringii nie mrugaja, ale zapala mi sie blad spalonych zarowek, gdy wlacze swiatla i wylacze swiatla blad znika do momentu kolejnego sprawdzania dzialania. Moje pytanie jest takie. Czy jest jakis sposob aby za pomoca NCS expert zakodowac te ringii aby nie mrugaly podczas odpalania ? szukalem na forum cos na ten temat i znalazlem tylko kodowanie tylnych swiatel led, ale to pewnie nie jest ta sma procedura. Jesli ktos by sie zlitowal i napisal conieco na temat zakowoniania byl bym wdzieczny :)) i postawie beer :))

PS. przekazniki odczepione i nie bierzcie ich pod uwage :) dzieki wielkie :))

http://s2.ifotos.pl/img/Beztytuuj_rxqxnne.jpg
  • 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy, powiedzcie mi jak wylaczyc ncs'em te sprawdzanie postojowek? na forum wyczytalem zeby ustawić:

KALTUEBERWACHUNG_SL_LV

nicht_aktiv

KALTUEBERWACHUNG_SL_RV

nicht_aktiv

WARMUEBERWACHUNG_SL_LV

nicht_aktiv

WARMUEBERWACHUNG_SL_RV

nicht_aktiv

Lecz ja nie mam takich opcjii. Mam takie same tylko ze te koncowki LV i RV jakies inne sa. prosze o pomoc.

http://s2.ifotos.pl/img/Beztytuuj_rxqxnne.jpg