Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Chciałem się z wami podzieli moim wykresikiem z hamowni, mod został zrobiony w weekend i różnica w jeździe jest bardzo znacząca.

Co prawda seria trochę nie trzymała bo 8 koni uciekło ale może to być kwestia nalatania już 220 kkm i kto wie czy katalizator nie jest do wymiany.

Oczywiście z racji faktu ze jest to automat wykres momentu jest przekłamany ale tak od 3 tyś obrotów jest już na pewno nie wysprzeglany.

Szacuję 177 KM i 390 Nm.

Proszę wyraźcie opinie na temat tego moda.

http://img543.imageshack.us/img543/9233/bmw320d.th.jpg

Opublikowano

fajnie że zrobiłeś virusa temu auto to potrzebne !

co do wyniku to słaby egzemplarz niemniej jednak dobrze że dało się tylko wycisnąć

Opublikowano
Hmmmm czemu sądzisz ze słaby fakt brakowało 8 koni, w stosunku do 150 to jakieś 5% chyba to nie jest źle jak na 6 lat i 220 tyś nalatane ?
Opublikowano

dość słabo bo widziałem już parę m47n i wszystkie trzymały serie albo nawet miały gifty

ja przy podobnym przebiegu i roku do Twojego miałem w serii 162KM i blisko 350 niutonów ale wszystko zależy od danego egzemplarza

Opublikowano

Kolego a jak ogólnie wrażenia? I ile Cię policzyli, cos koło 700zł? Przymierzam się do zawirusowania swojej 320d własnie u Nich.

pzdr

Opublikowano

Autem jeździł starszy gość, od nowości do tego pan doktor, mieszkał w Dreźnie, a na nawigacji miał nastawiane Monachium i Berlin, myślę że auto porostu nie było gonione. Może tez być zamulone dlatego waśnie tak. Na dzień dobry wiem ze filtr paliwa mam do wymiany bo nie wyrabia. Do tego filtr powietrza i pewnie katalizator trzeba będzie sprawdzić. Klapek nie będę ruszał bo widziałem wykres z hamowni ze nic nie dają ( jest opisane na bmw-sport). Potem pojadę na pomiar i zobaczę czy coś się zmieniło czy porostu auto słabsze, ale za to z pewnych rąk. A i do tego nie wiem na ile nie wpływa moja skrzynia automatyczna na wynik pomiaru!

BTW: Jak macie swoje wykresy e46 320 d to powklejajcie porównamy.

Jeśli chodzi o wrażenia to super auto jak by lżejsze, żwawsze i częściej kontrola trakcji się włącza :P ale to pewnie dlatego ze mokro :)

Opublikowano

ja klapki wywaliłem niestety po chipie bo wcześniej nie dałem rady i nie wiem czy nie powinna być korekta ale to może kiedyś przy okazji

Nie rozumiem dlaczego pojechałeś na starym filtrze powietrza ? bo o dogorewającym filtrze paliwa mogłeś dowiedzieć się na miejscu....

powymieniaj filtry i pomierz go

co do wykresow to byly zamieszczane m.in.

http://img194.imageshack.us/img194/3876/bmw320ddropoffo2pl.th.jpg

Opublikowano

Jeśli chodzi o filtry to nie wiedziałem ze mam do wymiany w styczniu auto było serwisowane w ASO w Dreźnie, teoretycznie powinni wymienić ale nie wiem co było robione, auto ma pełną historię z ASO, wiec muszę podjechać do naszego ASO i wziąć sobie wydruk.

Jeśli chodzi o wasze autka to chyba manuale są ? A z tego co wiem z danych to automat ma inne parametry. Do tego auto miało właściciela starszego gościa wiec pewnie zamulone jest. Wymienię filtry i sprawdzę jeszcze raz.

Co do klapek to czytałem ten artykuł http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=2&t=71964&start=120 i jest wykres z hamowni na którym widać ze wycięcie klapek nic nie daje :(