Skocz do zawartości

wiazka z E38 do E39 - montaz nawigacji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Mam ppjedno pytanie czy wiazka do nawigacji pochodzaca z e38 ppodejdzie do e39. zaznaczam ze wszystkie moduly pochodza tez z e38. Tuner TV, wzmacniacz, radio , komputer MK2 + antena, monitor 4:3.

z gory dzieki za podpowiedz. pozdrawiam

Czy moglby mi ktos powiedziec gdzie moge znalezc takie same lub kostki ktorych powinienem uzyc.

zaznaczone czerwonym kolkiem na zdjeciu.

http://img529.imageshack.us/img529/4003/1000678a.jpg

Opublikowano

wiec zaczne od tego. na poczatku spodobala mi sie mysl zalozenia nawigacji do swojego autka lecz po doglebnych poszukiwaniach stwierdzilem ze ludzie maja napi****ne w mózgach jesli chodzi o ceny

rzeczy potrzebnych do tego. Najgorsza lub jedna z najgorszych byla wiazka bo za nic w swiecie nie moglem zanlezc od E39. Jakis pacjet z ukrainy zaproponowal mi za 500zl,lekka przesada. Udalo mi sie wszystko kupic za 600zl ale z E38 a dlatego ze ceny czesci do e38 sa znaczne tansze i dlatego szukalem takich. Zestaw to MK2: monitor 4:3 , radio , wzmacniacz, komputer , wiazka( w kawalkach) do tego jeszcze typ dozucil telefon bo nie wiedzial do czego to :cool2:

Pytalem na roznych forach rowniez a przedewszystkim zagranicznych ale uznane to zostalo za malo prawdopodobne. dostalem tez pare odpowiedzi ze jest to praktycznie niemozliwe itp.

....a jednak udalo sie i wszystko smiga :) no prawie dzisaij zabieram sie za glosniki. Oto pare fotek:

http://img835.imageshack.us/img835/4457/1000742.jpg

i to co wystarczylo by podlaczyc wiazke z e38 do e39:

http://img202.imageshack.us/img202/962/koncowaw.jpg

Wciaz czeka mnie troche grzebaniny w tym wszystkim ale udalo sie po ciezkich zmaganiach to ruszyc wiec dalej bedzie mysle z gorki. Pozdrawiam wszystkich magikow!

Opublikowano

Wciaz czeka mnie troche grzebaniny w tym wszystkim ale udalo sie po ciezkich zmaganiach to ruszyc wiec dalej bedzie mysle z gorki. Pozdrawiam wszystkich magikow!

skoro już działa to pozostało jedynie wszystko poupychać w aucie

mnie zniechęcił kiedyś jeden elektryk co robi przy BMW - powiedział że nawet jak kupi się cały komplet to komputery auta mogą tego nie widzieć więc może nie zadziałać

Opublikowano

skoro już działa to pozostało jedynie wszystko poupychać w aucie

mnie zniechęcił kiedyś jeden elektryk co robi przy BMW - powiedział że nawet jak kupi się cały komplet to komputery auta mogą tego nie widzieć więc może nie zadziałać

mysle ze elektryk nie byl swiadom tego co mowi, mi dane samochodu zaczela nawigacja widziec jeszcze przed zakodowaniem auta. nawet mozna bylo odrazu sobie CODE zrobic co zaskoczylo mnie jako ze wiazka od nawigacji byla z innego samochodu.

Pozdrawiam

Opublikowano

grunt że działa no i tanio

za dużą z montażem gość chciał 6000 zł

to bym o 100% podnióśł wartość auta :D