Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i jesli mozliwe prosze o pomoc...

Nie wiem czy ktoś z Was spotkał się z takim przypadkiem, że po postoju auta i ponownym ruszeniu np. rano, coś bije z tyłu... do tego stopnia, że odczuwa się to jakby z tyłu w kole nie było powietrza... myslałem, że półoś - więc ją wymieniłem (prawy tył) razem z przegubem. Jednak nic to nie dało i wadlszym ciągu bije i trzesie... Zauważyłem też raz podczas ruszenia rano, że był odgłos jakby koło ruszało się na boki podczas jazdy, otworzyłem okno żeby sprawdzić czy to słychać na zewnątrz i jak wchodziłem w zakręt coś zatrzeszczało i odgłos zanikł. Jednocześnie dodam, że po przejechaniu kilkuset metrów bicie zanika i jest odczuwalen minimalnie... Zostawiłem auto na noc w warsztacie, rano podnieśli na podnośniku łapowym i nic nie zauważyli. Wyjechali z warsztatu i jak się przejechali, to nie było już to tak odczuwalne, więc znów klapa... Nie wiem już sam... może mechanizm różnicowy, bo jak już przejadę kilka kilometrów jednocześnie skręcając kierownicą np w zakrętach, to bicie ustaje i jest dużo lżejsze... Opony są zupełnie nowe zakupione miesiąc temu, wszystko wyważone... poza tym na zimówkach też tak było.

Jeśli ktoś spotkal się z podobnym problemem i zna receptę na usunięcie usterki bardzo proszę o pomoc.