Skocz do zawartości

e30 Kombi "93 Trzesienie Kierownica podczas jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam bmw e30 Kombi z 93 roku. Mam przejechane 420tys km . I mam taki męczący problem . :

Przy prędkości około 70 drży kierownica . Przy 120/130 przestaje . Mam tarcze nowe,klocki nowe , felgi opony wszystko sprawdzone i jest dobre.

Pomóżcie mi co wiec może być przyczyna drżenia kierownica podczas jazdy.? :mad2:

Opublikowano
Sprawdź stan felg, może jest jakieś wgięcie, albo poprostu źle wyważone.. Ewentualnie sprawdź koncówkę drążka kierowniczego, albo swożeń wahacza. Nic innego mi do głowy nie przychodzi na dzień dzisiejszy..
Opublikowano
Witam,miałem ten sam problem,jezdziłem do diagnosty,myślałem ze to wina amortyzatorów,ale okazało sie ze amorki są ok.Wszystko wyszło przy wymianie klocków hamulcowych,podniosłem auto,zdjąłem koła i przy zdejmowaniu zacisków wyczółem luzy.Okazało sie ze mam do wymiany łożyska amortyzatorów!!!Czy u ciebie słychać jakieś stuki pod maską w czasie jazy,a zwłaszcza po nierównośćiach?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A koła wyważone??? Ja przy 100km/h miałem drgania i wyważenie pomogło"P

U ojca w e30 wyważalismy nie raz koła, ale nie pomogło. Zmiana wulkanizatora pomogła. Jak wulkanizator ma stara maszynę w dodatku nie kalibrowana od wieków to ona bedzie pokazywać ze jest ok a w rzeczywistości jest kibel. Pojechaliśmy do gościa to ma nową maszynę, wyważył i przestało trześć.