Skocz do zawartości

318 Zamontowanie elektycznych szyb tylnych.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W moim sedanie mam elektryczne jedynie przednie, a mam taki kaprys aby posiadac równiez tylne.

W tym celu trzeba robic jakies przerobki w mechanizmie czy jedynie zamontowac silnik i podłaczyc?

Opublikowano
Musiałbyś kupić szyne z silniczkiem od E36 z elektryką z tyłu, musisz również kupić instalacje którą pociągniesz do tunelu koło biegów, no i wydaje mi się że będziesz musiał kupić boczek drzwi pod guzik ale to już sobie sam pewnie wytniesz dziurę na włącznik szyb. Także instalacja i dwie szyny z silnikiem. Znajdź na allegro kogos kto ma E36 z elektryką z tyłu w drzwiach i zapytaj ile chce za cały osprzęt.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
  • Autor
Silniki posiadam. Chodziło mi o to czy na starej szynie mozna to bezproblemowo podłaczyc, jesli jest to niemozliwe to dam sobie z tym spokoj narazie.
Opublikowano
Na 99% nie jest to możliwe, ponieważ szyna pod elektryke ma mocowanie na silniczek, idealnie wiercone dziury aby go przykręcić, pozatym myśląc logicznie silniczek działa inaczej trochę niż ręczna rączka. I dodam że trudno będzie znaleść szyne pod elektryczne szyby tylne.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
  • Autor
OK. Tyle chciałem wiedziec. Dzieki MaksymW.