Skocz do zawartości

320i Montaż M-Pakietu, możliwe niespodzianki??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim

Dzisiaj chcę zamontować do mojej e36 sedan m-pakieciki. Zaraz będę odbierał od lakiernika zderzaczki m-pakietowe przód i tył, lustereczka oryginał m-kowe oraz grill po lifcie. Problem w tym, że pewnie jak odbiorę i przyjdzie co do montażu, to zawsze czegoś zabraknie. A że jadę zaraz do serwisu bmw do Wrocka na karkonoską na chwilkę to mogę odrazu wziaść pare gratów żebym nie miał problemu z montażem tego wszystkiego. Więc tak. Ramki na halogeny mam całe, kratke środkową i listwy też mam, hmm... Myślę że bede miał problem z zalozeniem nadkoli. Ogólnie ich nie miałem, już kupiłem. Wyposażylem sie również w trójkąty które idą do nadkola i zderzaka chyba, wiecie o które mi chodzi. Podpowiecie mi jak zamontować szczególnie nadkola, ostatnio chciałem się za to wziąść ale widze że nie jest tak łatwo... Denerwujące jest to, że są dziury w nadkolu, a ogólnie ze wszystkich dziur które są niby na śruby pasuje tylko jedna do blachy w aucie. Reszta jest nie w tych miejscach tak jakby... Pewnie coś źle przykładam... Macie jakieś rady na założenie nadkola? No i co mi jeszcze będzie potrzebne o czym często sie zapomina przy zmienianiu zwykłych zderzaków na M-Pakiet? Dodam że wszystko jest oryginalne.

Ostatnie upomnienie o tytuł!

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano (edytowane)

Kupiłeś originalne nadkola

Do wersji coupe były inne sam takie miałem i nie dało się ich zamontować właśnie w identyczny sposób jak opisujesz kupiłem używki z sedana i pasowały idealnie

Zderzaki przedni jak i tylni bardzo łatwo się sciąga i zakłada z tym niepowinieneś mieć problemów

Edytowane przez darek K
Opublikowano
Właśnie nadkola mam od wersji coupe. Ale mówią mi że niby są takie same. Da się je jakoś przerobić chociaż?

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

Niewciśniesz tych nadkoli męczyłem się z tym i wkońcu kupiłem od sedana i pasowały bez problemu,nawet bez uszczelki niepasują wiem sam to przerabiałem

W wersji COMPACT i SEDAN są takie same

Opublikowano
Szlag by trafił wcisnął mi jakiś frajer z Wrocka te nadkola teraz siana nie chce oddać a miały być do Sedana. Jedyne rozwiązanie widze takie: Spróbuje je rozciąć na dwie części w połowie, zamontować przednią stronę potem tylną, złączyć, o ile są za długie o tyle skrócić i pospawać spawarką do plastiku. Nie widzę wyjścia jeśli nie chcę kupować nowych. Co o tym sądzisz?

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

Numery części BMW

SEDAN/COMPACT

Covering left 51 71 8 151 561

Covering right 51 71 8 151 562

COUPE

Covering left 51 71 1 977 047

Covering right 51 71 1 977 048