Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest dziwne dla mnie co sie wyprawia jak obroty dochodzą od 2500 tys do 3200tys i wtedy zaczyna mi rzucać samochodem nie ważne ile jade na kazdym biegu jak są takie obroty to telepie cholernie. nie wiem czy to coś z tyłu w kołach czy moze cos z silnikiem nie mam pojecia. Moja wiedza o motoryzacji jest niezbyt bogata wiec prosze o jakies porady.

Może nie powinienem jeździc tym samochodem i odstawić do garażu,a może to nie jest tak poważne i po prostu to jakaś błahostka.

Z góry dziękuje za pomoc :)

_______

Poprawiłem tytuł. Zapoznaj się z formatem tytułowania wątków dla tego działu! Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

Opublikowano
Możliwe że nie pracuje na wszystkie cylindry. Jeżeli masz M40 silnik to masz palec rozdzielacza(zapłonowy) Może tam siedzi przyczyna.Może coś się obluzowało,sprawdź kable zapłonowe . A czy na postoju jak powoli wciśniesz gaz do okolic obrotów podanych powyżej też trzęsie autem i silnikiem czy nie.Bo jak nie to nie wina silnika.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
No to dobrze :) wlasnie jak podkrece go na obroty na postoju jest wszystko okej :D ale jak juz jade i dochodzi do tych obrotow to po prostu trzesie niesamowicie i jest strasznie glosno w srodku tak buczy cos. jakbym mial strasznie glosny tłumik;/