Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , panowie szukałem ale nic nie znalazłem :) moje E60 jest wyposażone w Dynamic Drive , system działa cacy tylko wywala mi na liczniku czerwone przechylone autko i komunikat o braku oleju , zbiorniczek jest oczywiście pełny , po podłączeniu wywala błąd że problem jest z czujnikiem poziomu oleju , moje pytanie jak ten czujnik działa ? bo nie jest on w płynie (zanurzony) tak samo jak czujnik poziomu płynu do spryskiwaczy i czujnik poziomu płynu chłodzącego , z tego co też patrzyłem wszystkie te czujniki mają ten sam numer katalogowy tj spryskiwacze ,chłodnica i wspomaganie , czyli jeśli mam walnięty czujnik przełożenie np ze zbiorniczka płynu chłodzącego (mam dwa czujniki) rozwiąże problem jeśli to on jest uszkodzony?
Opublikowano
A więc tak :) czujniki na 99% są takie same , bynajmniej mój ze zbiorniczka wody pasuje do zbiorniczka wspomagania , działa to na zasadzie pływaka który opada jak nie mamy płynu jest tam jakiś elektromagnes i daje sygnał że brak płynu , dlatego czujniki nie są zanużone w płynie ;)