Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie mogę dojść którędy leje mi się woda do bagażnika, czy jest możliwe że leje się przez znaczek? Najbardziej mokre jest obicie KLAPY BAGAŻNIKA. Na wykładzinie sa ślady jakby woda kapała na nią na środek... przedziwne zjawisko, uszczelka wydaje się OK... klapa nie ma dziur :lol:
Opublikowano

Witam.

Najprostszym rozwiązaniem jest zamknięcie sie w bagażniku z latarką a druga osoba niech obficie leje wodę na całą klape bagażnika , można też spróbować jakąś myjką ciśnieniowa w okolicach uszczelek , czasami na '' postoju '' woda nie leci a w czasie jazdy tak ponieważ jest wpychana przez pęd powietrza.

pozdrawiam kanap

Opublikowano
Witam, też miałem ten problem, odkręcenie klapy na śrubach i ponowne ustawienie co do milimetra, plus regulacja docisku śrubą przy zamku pomogło. Od tamtej pory sucho, a była ciągle woda pod wykładziną.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
rzeczywiście zauważyłem że szpara z prawej strony jest minimalnie większa od tej z lewej, postaram się to ustawić jak wróci od mechanika wóz :-) i obczaje też tą regulację zamka, dzięki :8)