Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jesli ktos posiada sekwencje stag300 plus w samochodzie bmw E46 automat 1895cm3 z valtekami czerwonymi i dysponuje plikiem z "gazsynchro" z ustawieniami ,albo jakieś mapki do poruwnania na których mu te autko idealnie pracuje prosił bm o przesłanie mi w celu sprawdzenia tych ustawien w moim stag-u bo wiecznie mi sie cos nie podoba ,nie wiem czy to juz opsesja na tym punkcie czy faktycznie jest cos nie tak :)

Wszelkie linki z ustawieniami są mile widziane

Ps

Wiem ze ustawienia są indiwidualne dla danego samochodu ,ale tez wiem ze seryjnie bmw nie wychodzi z innymi parametrami i ustawieniami i byc moze sie cos dopasuje

Pozdrawiam

E46 2000 r

1.8i

Steptronic

Full Opcja

ślicznotka :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mimo Twoich szczerych chęci nic nie dopasujesz.

Czy masz dobrze ustawione sprawdź tak:

uruchom samochód i asgassynchro, jedz na benzynie i z takim samym obciążeniu (ta latająca kropka) ustaw pedał gazu tak aby była blisko kropki ustawienia mnożnika, obserwuj czas wtrysku BENZYNY i przełącz na gaz powinien sie nie zmienić jeżeli wzrasta to masz za ubogo i daj strzałkę w górę jeżeli spada to za bogato czyli strzałka w dół i tak w kilku miejscach mnożnika. Jeżeli czas wtrysku sie nie zmienia w całym zakresie obciążenia to masz idealnie ustawiony gaz nic nie zmieniaj. Co 10 tys km zmień filtry i sprawdź czy ciśnienie robocze (te które wyszło z kalibracji) jest takie jak aktualne jezeli tak to ok jeżeli mocno spadło(wiecej niz 0.20) a reduktor pracował więcej niz 30 tys km to nic nie reguluj tylko go zregeneruj i ponownie auto kalibracja i ustawianie na drodze jeżeli mniej to można trochę podregulować (śruba na środku membrany)

Pozdrawiam.