Skocz do zawartości

320i czy tłumik od 325i podróbka jest wart ceny?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Chcę do swojej 320i zmienić tłumik końcowy bo już okropnie brzmi ze starości. Tylko mam takie pytanie, chcę wstawić dwururkę od 325i. Czy taka podróbka jak w linku poniżej będzie ładniej brzmieć od używanego oryginalnego od 325? Nowy to nowy w sumie mi się wydaję że powinien lepiej brzmieć, ale jak Wy uważacie? Może mieliście stytczność z takim tłumikiem? Dwie rury wychodzące od tłumika z 325 przerobie oczywiscie na jedną żeby zamontować tłumik do 320i. Podoba mi sie również ten drugi tłumik ale jedno mnie martwi, ze bedzie buczał jak wieś tuning. Ładnie wygląda ale jak brzmi? Może wiecie? Chcę cichego ładnego sportowego głosu V6.

http://allegro.pl/tlumik-koncowy-bmw-3-e36-e-36-2-5-325i-325-i-24v-i1186543152.html

http://allegro.pl/sportowy-tlumik-przelotowy-rm-motors-rm2-i1194483556.html

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

Chce ci sie przerabiac caly wydech :)

320i ma inny katalizator i calosc za jest inna

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Może i nie uwierzysz ale w moich byłych E36 które miałem jedną 325 właśnie a druga była już 320 jak ta co mam teraz i w obydwu wstawiłem wydech od E46 330i, jest ogromny, ale podciałem troszkę plastik z tyłu, przespawałem mocowania w inne miejsce i efekt? Rewelacja, nie było takiej E36 z takim wygarem, brzmiał tak sportowo i bajecznie że kosmos! Tylko że teraz nigdzie nie moge dostac wydechu od 330i i pozatym nie chce mi sie juz bawic z tym :/ To jaki wydech wybrać żeby miał dwururkę?

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano
No wiesz ja preferuje 3 calowa rure :norty: pod ten tlumik nie warto modzic wydechu tak szczerze co innego jak chcesz wstawic tlumik 325i wywalic kata i wstawic z kolektorow bezposrednie rury wtedy zagra piekny basik :cool2:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
No kata właśnie nie mam w swojej buni :) To proste pytanie, powiedzmy że mam 325i, taki tłumik nowy podróbka z Allegro ładnie będzie grał?

Pozdrawiam,

Maks