Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czytałem inne posty na ten temat wiem że prędkościomierz połączony jest z ekonomizerem i wymieniłem czujnik w dyferencjale i nic jak nie działa tak nie działa. i nasuwa mi się pytanie czy czujnik musi być typowo od 1.8 is'a jakiego mam czy może być np od e 30 2.0 ? Po podłączeniu bmki do kompa wywala mi czujnik prędkości własnej i ... komputer sterujący... może to dlatego nie działa prędkościomierz jak jest walnięty komputer? Z góry dzięki . pozdrawiam

Opublikowano

miałem ten sam problem z niedziałającym prędkościomierzem... najprościej będzie Ci kupić nowy kompletny licznik ponieważ w zegarach w środku masz 2 baterie któych nie da się wymienić bez zbednej zabawy w lutowanie (nowe baterie 100 i nie powiem Ci czy będzie działać) uzywany działający licznik to koszt ok. 80zl. Ja po prostu kupiłem nowy i zamieniłem (ponieważ juz wyjąłem licznik to sobie żarówki powymieniałem na sprawne). Po wymianie kompletnego licznika działa wszystko bez problemów.

Pozdrawiam