Skocz do zawartości

320i Dyfer, jakie przełożenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Manual szkrzynia

3,45 -M52 2,0 L

3,38 -M54 2,2 L

Opublikowano
  • Autor
Trochę zgłupiałem już od tych cyfer dziś dowiedziałem się że mam 3,46 i myślałem ,ze skoro mało tego jest tzn. 3,46 to zapodam 3,38 i z tego co przeglądałem to takie jezdziły w 1.8 benzyna ,a może ma ktoś jakaś alternatywę jeszcze? mój vin to WBAAM11000KF00029 dzięki za wszystkie podpowiedzi
Opublikowano

Pytanie brzmi co chcesz uzyskac zmiana dyfra?

Przyspieszenie czy predkosc maksymalna ?

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
  • Autor
ma być podobnie albo zblizone do tego co jest bo dyfer juz pada od tej jazdy bokiem :wink: w sumie drugi wiec trzeba go zmienic wczesniej bralem do 2l benzyna ,ale nie sprawdzilem jakie przelozenie naklejka jest na gorze i nie moge zobaczyc co tam siedzi bez demontazu dlatego te moje pytania i chyba skonczy sie na 3,38 bo 3,46 ciężko dostać
Opublikowano
  • Autor
No i [BAD] blada napie...łem się z tym dyfrem pól dnia i okazało się ze ten 3,38 jest za długi ja mam 3.45 i krótszy o 2,5cm :duh: ,jedyne co mi pozostało z tego rozkręcania to to,że teraz takie mosty w pół godziny wyciągam no i 4 paki mniej w kieszeni(portfela nie noszę)
Opublikowano
  • Autor
napisze tylko ze jak się kręci nawet ręcznie jeden i drugi to czuć że ten 45 łatwiej idzie sam byłem zdziwiony ,że będzie to czuć