Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem zestawu głośników INFINITY KAPPA PERFECT. Pytanie jest takie czy ktoś już montował to w E46. Czy głośniki pasują, czy jest dużo przeróbek, proszę o podpowiedz....

Opublikowano
Nie montuj sam głośnikow. Udaj się z tym do specjalistów od audio. Zabudowuje się w kombi tylko przód i oczywiście wstawia odtwarzacz. Specjalista powiedział mi, że nie zrobi nic z fabrycznym odtwarzaczem pomimo tego, że mam profesionala.
Opublikowano
aby ktoś odpowiedział podaj więcej sensowych danych, gdzie to ma być i jaka jest tego głębokość ?

Racja, przepraszam. Myślę o wymianie głośników fabrycznych - przednich. A wymiary głośników są takie:

# Głębokość montażu woofera: 70 mm

# Głębokość montażu tweetera: 25,4 mm

# Średnica otworu montażowego dla woofera: 129 mm

# Średnica otworu montażowego dla tweetera: 45 mm

Opublikowano
Nie montuj sam głośnikow. Udaj się z tym do specjalistów od audio. Zabudowuje się w kombi tylko przód i oczywiście wstawia odtwarzacz. Specjalista powiedział mi, że nie zrobi nic z fabrycznym odtwarzaczem pomimo tego, że mam profesionala.

profesjonalista profesjonalnie skasuje, mi za przygotowanie drzwi pod głośniki zaśpiewali 500zł czyli wyklejenie matami za 7zł niby to nie app bo nie miały charakterystycznych wzorków ale z wyglądu, formatu i giętkości jak polimerowe app,

największą trudność może sprawić wycięcie dziur za głośnikami i ustalenie dokładnego miejsca przykręcenia pierścienia z mdfu i jego uszczelnienie bo powiechnia styku z blachą ma wiele krzywizn i pofałdowań spowodowanych konstrukcją drzwi w tej okolicy

http://a.imageshack.us/img842/8227/44696841.jpg

http://a.imageshack.us/img651/1602/38446003.jpg

sam tego nie robiłem, nie mam na to czasu

skutecznie mnie blokuje wymiana seryjnego radia sterowanego z kiery i fabryczna instalacja bluetooth

Opublikowano
aby ktoś odpowiedział podaj więcej sensowych danych, gdzie to ma być i jaka jest tego głębokość ?

Racja, przepraszam. Myślę o wymianie głośników fabrycznych - przednich. A wymiary głośników są takie:

# Głębokość montażu woofera: 70 mm

# Głębokość montażu tweetera: 25,4 mm

# Średnica otworu montażowego dla woofera: 129 mm

# Średnica otworu montażowego dla tweetera: 45 mm

gwizdek nie wiem ale woofer powinien spokojnie schować się

Opublikowano

Na odtwarzacz czekam, idzie z USA (dynavin). Gdybym nie mieszkał na takim zadupiu i miał pod ręką firmę która to dobrze zrobi to oczywiście, że bym to zlecił, ale niestety. Bozia dała dwie sprawne ręce i głowę :lol: wiec może coś z tego wyjdzie.

Opublikowano
spoko,miej na uwadze watek tudm-a, on jest w trakcie montazu tego dynavina.

Dzięki, faktycznie warto się z nim zapoznać. Pozdrawiam