Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam BMW 318 tds 1997r. Mam je od pół roku i niestety nie mogę być zadowolony bo ciągle coś się psuje.

Czy może ktoś potrafi mi wytłumaczyć dlaczego przy odpalaniu (ciepłego silnika) bardzo cieżko kreci i za ktoryms razem dopiero zapali i strzela czarnym dymem, co ciekawsze przy zimnym silniku tak nie jest gdyż wtedy grzeje świece ale gdy jest silnik nagrzany świec nie grzeje i ciezko pali.

to jest jeden problem drugim problemem jest to ze gdy kupiłem ją pół roku temu była dużo żwawsza rozbujałem ja do 200km/h bez większego problemu a teraz po prostu 160km/h i nic nie da rady wydusić tak samo przy niskich obrotach na dwójce przy obciażeniu jest strasznie zamulona a taka nie była. Zauważyłem ta różnicę po wymianie oleju filtru oleju i filtru paliwa.Nie wymieniony został filtr powietrza czy to moze byc przyczyna? Jeżdżę po mechanikach i nikt nie może pomóc każdy mówi co innego. Podłączyłem pod komputer no i co sie okazało ? W tym sęk ze żadnego błędu silnika;| i mówią że to może być spowodowane turbiną lewym powietrzem...

Czy ktos jest wstanie pomóc z góry dzięki...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wymien filtr powietrza, bo to wazne. odnosnie rozruchu-to norma, kup sobie na allegro sterownik, ktory pozwala grzac swiece przy cieplym silnku-nie bedziesz meczyl rozrusznika. ja to zrobilem i jestem zadowolony. kupilem tez chipy na allegro, ktore z 90 KM daja 115, ale silnik musisz mec zdrowy, pozdrawiam
Opublikowano
Wymienilem filtr powietrza i nic.... zadnego efektu... dzis bylem u kolejnego mechanika bo zauwazylem ze cos kapie z silnika jak postoi noc...i okazalo sie ze przecieka wtrysk sterujacy... i o to kolejne pytanie czy da sie go zregenerowac czy trzeba nowy...:/ i czy to bedzie takze przyczyna slabej mocy....?