Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem ostatnio pierwsze auto ze stajni BMW, tzn E70 2007, i mam zagryche z pokrętłem od iDrive, tzn. nie działa mi "obracanie pokrętłem", muszę przekręcić ok 13 razy pokrętło w prawo żeby przeskoczyło o jedną wartość w prawo, natomiast w lewo szybciej przeskakuje ale "nie płynnie", i np. gdy cofam się do wyższego menu lub cofam sie do listy naciskając MENU to pokrętło po jednym obrocie w lewo przelatuje do samej góry. Więc nie ma mowy o ustawieniu nawet daty czy godziny bo można oszaleć.

Co by to mogło być???? Czy np rozbieranie i czyszczenie pokrętła ma tutaj sens czy odrazu umawiać się na serwis???

Auto kupiłem walone, z przodu i była rozbierana deska, aktualnie nie działa mi TYLKO to pokrętło i panorama dach więc już nie wiele zostało do zrobienia... ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dowiedziałem się, że mam niewłaściwe pokrętło (inny numer części), wygląda na to że gdy auto stało uszkodzone na zachodzie, ktoś sobie podmienił pokrętełko. Nowy tzw. controler kosztuje ok 730zł, mam nadzieje, że to rozwiąże problem.
  • 4 tygodnie później...