Skocz do zawartości

328I automatik 99r szarpie silnikiem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam moj problem jest taki jadąć autem na bylejakim biegu w zakresie 2tyś.obr auto szarpie jedzie tak jakby jechało na maksa obciążone strasznie mnie to denerwuje byłem na kompie i niby pokazało 2 sonde za katem choc mechanik powiedział ze to raczej nie dzieje sie od tej sondy jest to soc powazniejszego a zaczeło mi sie to dziac po jakims czasie gdy wymieniłem sonde na garze (4.5.6) prosze o pomoc szykuje mi sie dluszy odcinek trasy az do Hiszpani i troche sie boje tak jechac a po drugie jadac nawet 140 to ciagle falują obroty spadaja na 1500 i wskakuja spowrotem na 2000 aha i jeszcze jedno zapala mi sie czasami kontrolka EML ale to tylko przy odpalaniu nie podczas jazdy
Opublikowano
Skoro obroty spadają podczas jazdy to możliwe,że coś dzieje się ze skrzynią automatyczną.Sprawdź poziom oleju na początek.
Opublikowano
Skoro obroty spadają podczas jazdy to możliwe,że coś dzieje się ze skrzynią automatyczną.Sprawdź poziom oleju na początek.

a niby jak sie sprawdza olej w tej skrzyni z tego co wiem to skrzynia jest tkzw. bezobsługowa

Opublikowano

Nie widziałem jeszcze automatycznej bezobsługowej skrzyni biegów.

W każdym automacie mymienia się co jakiś czas olej i filtr.No chyba że masz automat typu DSG itp. to inna sprawa.

Poszukaj na forum.Jest sporo o wymianie oleju w automacie.

Opublikowano
a ja juz sam niewiem ale gdzie nie pojade to kazdy mowi ze ta skrzynia jest bezobsługowa i w tych skrzyniach oleju sie nie wymienia niewiem nie znam sie pisze to co słyszałem a czy od walnietej skrzyni spadnie moc i bedzie tak szarpac falowac a noi mam wrazenie gdy auto jest zimne stoi cała noc to tego niema dopiero jak sie zagrzeje gdy kontrolka przekroczy strefe niebieska wejdzie na czerwona mowa o temperaturze noi jeszcze jedno jak stoi cała noc rano odpale auto tez faluje a nawet czsami gasnie ale nie podczas jazdy tylko jak odpale i pochodzi sobie troszke na luzie tzn. na pozycji P