Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam!! wycieka mi płyn,zostawia plame na drodze (zauważyłam w czasie postoju) Wymienili mi pompe wody i dalej to samo.Teraz maja wymienic zbiorniczek bo ponoc sie rozszczelnił...Czy ktos miał podobny przypadek,,czy moze wiecie jaka moze byc usterka jesli okaże sie ze po wymianie zbiorniczka bedzie to samo?? Prosze o pomoc. pozdrawiam
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Nie chcę Cię martwić,ale najprawdopodobniej dopadła Cię typowa usterka dla silnika N62, w dodatku baaaaardzo kosztowna do usunięcia :roll:

Problemem jest rurka z uszczelkami, przez którą przepływa płyn w bloku silnika. Zaczyna ona korodować, a uszczelka się sypie ze starości, w efekcie czego dochodzi do wycieku... Koszt naprawy w ASO może sięgnąć kilkunastu tysięcy złotych :mad2:

Jeśli znasz angielski to na poniższym linku jest alternatywna metoda naprawy silnika, dużo tańsza

Opublikowano
a znasz może jakies jeszcze objawy tej usterki o której napisałes?? bo mój mechanik twierdzi ze raczej nie jest to ta rurka,,,zobacze co mi dzisiaj powiedza i do serwisu pojade sprawdzic..ale jakbys mógł to napisz czy sa jeszcze jakies objawy,,pozdrawiam
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Podstawowym objawem jest wyciek płynu chłodzącego, innych niestety nie kojarzę ... Oczywiście lepiej wykluczyć inne mogące to powodować przyczyny, ale znając ASO to mogą próbować w ciemno i na Twój koszt pół auta zdążą wymienić :mad2: