Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko,

Zmieniałem u siebie visco na dniach i co za tym idzie, wyciągałem chłodnicę i zlałem z niej i węży cały płyn. Został mi jeszcze blok. Czytałem na forum że jest gdzieś w okolicy kolektorów śruba spustowa płynu chłodniczego z bloku? Ale gdzie dokładnie ona się znajduje w m50b20 ? Jest dojście jakoś bez podnośnika? Jeszcze jedno pytanie. Jak już spuszcze cały płyn ze wszystkiego to następnie montuje chłodnicę, zalewam jej płynu na maxa, odpalam auto i jak zassa to zgasić i dalej dolać? Jak to jest z odpowietrzaniem m50b20 ? Dzięki za rady, będę odpisywał jak najszybciej.

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

pod kolektorm wydechowym dokladnie pod 4 cylindrem jest sruba.

Zalewasz plyn, odkrecasz maly korek przy wlewie od chlodnicy i odpalasz auto jak zassa to dolewasz na odpalonym nic mu niebedzie od tego :D

jak bedziesz widzial ciagly strumien plynu przy korku wlewu a dolny waz bedzie juz twardy to znak ze skonczyles :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
Rozumiem :D Jak będę widział ciągły strumień przy korku, czyli jak płynu już nie będzie ubywać w dół tak? Sory za mój mało kumaty mózg :) Chce być pewny. Jeszcze jedno. Coś czytałem że żeby odpowietrzyć to trzeba na full ogrzewanie włączyć. O co w tym chodzi?

Pozdrawiam,

Maks

Opublikowano

No to jest normalne ze nagrzewnice tez trzeba odpowietrzyc :D

to plyn chlodniczy ogrzewa powietrze w nagrzewnicy to taka druga chlonica w kabinie :wink:

jak odkrecisz korek glowny zaraz obok jest taki maly, po jego odkreceniu bedzie widac cienka struzke plynu przez korek do wlewania plynu chlodniczego

jak bedzie ciagla bez przerw a weze beda twarde to koniec odpowietrzania

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D