Skocz do zawartości

Wymiana komputera, a 7 zer w numerze VIN ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Prawdopodobnie padł mi komp w bmw 520i 92r. Znalazłem identyczny na allegro ale zauważyłem coś dziwnego

To jest naklejka z tego kompa:

http://img815.imageshack.us/img815/3459/kompbmw.jpg

Zobaczcie na nr VIN. 7 ostatnich cyfr to same zera :shock: Co jest grane ?

Opublikowano
To znaczy, że pasuje do wszystkich aut, w których pierwsze znaki do pierwszego zera się zgadzają. Poza tym jak będziesz miał możliwość dowiedzieć się od sprzedającego z którego roku było auto i z tym samym silnikiem co Twój, to możesz w manualu bentleya sprawdzić, czy silnik chodził na tym samym motronicu co twój. Jeżeli ten sam motronic to komputer będzie działał.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano

Komputer pochodzi z auta z tego samego roku i z takim samym silnikiem jak mój czyli 92r i silnik 520i

Początek mojego nr VIN to : WBAHB51020

Ciężko odczytać VIN z naklejki na zdjęciu ale chyba jest inny niż mój.

Reszta danych kompa jest identyczna jak na moim czyli: SIEMENS 5WK9 001 MS 40.0, nr 1 748 006.9

Na tej naklejce na dole jest też nr: 1748210 i on również jest taki sam jak na moim kompie.

Opublikowano
Hej, ja bym zaryzykował, uważam, że będzie ten komputer śmigał. Zresztą i tak masz unieruchomione auto, więc warto spróbować.
pozdrawiam Bartek
Opublikowano
Auto działa ale komputer był prawdopodobnie zalany bo był problem z wtryskami ale to udało się zrobić mechanikowi. Niestety dalej nie można nawiązać połączenia z komputerem w celu diagnozy i nie ma też sterowania przepływomierzem. Napięcie do komputera dochodzi ale już z niego nie wychodzi. Kupiłem komputer o którym mowa wyżej także okaże się jak przyjdzie.