Skocz do zawartości

Czujniki Parkowania-tyl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam taki se problem,siadly czujniki parkowania. Gdy wrzucam wsteczny najpierw slychac jeden krotki sygnal i na tym koniec. Moge byc 5 cm od sciany i brak odzewu. pomocy...
Opublikowano
Mam taki se problem,siadly czujniki parkowania. Gdy wrzucam wsteczny najpierw slychac jeden krotki sygnal i na tym koniec. Moge byc 5 cm od sciany i brak odzewu. pomocy...

Temat walkowany juz 100 razy - dwie metody

1/ bierzesz do reki omomierz i sprawdzasz rezystancje kazdego czujnika

patrzac czy jeden z nich nie jest zwarty lub nie ma przerwy (uwaga nie

wszystkei defekty beda sie objawiac nieprawidlowa rezystancja)

2/ podpinasz system do diagnozy komputerem - w ukladzie prawdopodobnie zarejestrowana jest usterka z numerem podejrzanego

czujnika.

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
Mam taki se problem,siadly czujniki parkowania. .

Temat walkowany juz 100 razy - dwie metody

1/ bierzesz do reki omomierz i sprawdzasz rezystancje kazdego czujnika

patrzac czy jeden z nich nie jest zwarty lub nie ma przerwy (uwaga nie

wszystkei defekty beda sie objawiac nieprawidlowa rezystancja)

2/ podpinasz system do diagnozy komputerem - w ukladzie prawdopodobnie zarejestrowana jest usterka z numerem podejrzanego

czujnika.

Lub dotykasz czujnika palcem i sluchasz, czy "pyka". Jezeli nie "pyka" tzn, ze jest do wymiany. Ja w ten sposob znalazlem, wymienilem i jest ok. :cool2: Dodam jeszcze, ze koszt nowego czujnika w ASO, to okolo 290pln.

TK