Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Musze wymienic pedal gazu w swojej buni. Juz zalatwilem sobie nowy (uzywany ). Mam kilka pytan odnosnie wymiany, poniewaz nie ma tam linki tylko potencjometr zastanawiam sie czy nie trzeba bedzie tego nowego pedalu w jakis sposob kalibrowac, oraz na co powinienem zwrocic uwage i czy dam rade zrobic to sam czy lepiej oddac do fachowca?

Za wszystkie odpowiedzi z gory dziekuje

Opublikowano

Witam .

Widze ze nikt nie podjal tematu. Wiec opisze.

Sprawa banalnie prosta. Trzeba pedal podwazyc srubokretem mniej wiecej w polowie jest zatrzask. Jak zatrzask pusci nalezy pedal wysunac w lewo az zostanie nam w rece. Odlaczamy kabelek i podlaczamy do nowego pedalu, ktory wsowamy tak jak stary wysunelismy az uslyszymy klik. Zadnej kalibracji nic wiecej. Gaz dziala wysmienici. Zrobione.

Pozdrawiam

Opublikowano
A czemu wymieniałeś ten pedał ??? bo ja chyba też mam coś nie tak. A mianowicie jak wciskasz pedał do samej podłogi to czujesz taki jak by przycisk się załączał i w tym momencie automat powinien zredukować bieg a u mnie zanim wciśnie się ten przycisk redukuje bieg. To normalne ??? czy jest coś nie tak ???