Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak otwozysz maske to po prawej stronie przy krawedzi ozdobnej pokrywy silnika jest taki czarny kapsel i musisz miec klucz 32 tylko jak bedziesz dokrecac to nie za mocno bo zas mozesz miec przy nastepnej wymianie problem z odkreceniem.wszystko wyjmujesz i zmieniasz oring na tym dekielku plastikowym i na dole rurki maly oring co osadzony jest filtr i to wszystko bardzo prosta operacja..powodzenia
Opublikowano
Dziekuje i w tym tygodniu to sprawdze bo ja lubie miec olej co 10000 km wymieniny a com. nic nie przypomina i to mnie zmartwilo.
Opublikowano
to nie masz wskaznika uciekajacych zielonych kwadracikow na liczniku i na koncu sa 2 czerwone
Opublikowano

Mam wszystko dziala super tylko ja lubie czesciej wymieniac olej niz comp. pokazuje jak zaleci to tez wymienie.

Tak powiem lubie miec czysty olej w silniku :8) pozdrowionka.

Opublikowano
ja bez wzgledu na trub jazdy bo wycieczki robimy dlugie i miasto tez czesto to i tak wymieniam co 15 tys.km. a jezdze na olejy Castrol Eddge 5W 30 longliveservice
Opublikowano

Wymiana powiodla sie bez wiekszych problemow tylko klucz do filtra ja mam 36 ale spoko czy to normalne bo wczesniej opis byl ze 32?

Tak pozatym pracuje slniczek jak ta lala -odpukac oczywiscie,Wszystkich pozdrawiam :cool2:

Opublikowano

orginalnie powinno byc 32 a moze juz ktos ukrecil glowke i zalozyl zamiennik.

to wiadomosc i namiar sie przydal