Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Jestem tu nowy ,więc Witajcie!

Mam 760i z 2003 r i pojawił się problem ,otóż parę dni temu ,po 4 miesięcznym postoju w garazu ,wyjechałem moim "cackiem" ,przejechałem ze 3 km i wróciłem. Stanąłem przed garażem wrzuciłem "P" otworzyłem drzwi garażowe i wróciłem do auta , ja mu wsteczny a on nic :( pokazał mi żółty znaczek na wyświetlaczu ,pózniej czerwony i info o awarii. Wyłączyłem silnik ,po ponownym odpaleniu wsteczny wszedł bez problemu . Ale od tego momentu zaczęły się kłopoty . Niekiedy nie wskakuje "P" (mruga "N") ,niekiedy nie wskakuje "D" ,ale zwykle restart silnika pomaga . zaczęły pojawiać się komunikaty o gotowaniu się płynu w chłodnicy , potrzebie dolania oleju(jest stan) . W serwisie skasowali błędy, Po jeździe próbnej ok 50 km wszystko znów sie spieprzyło. Przez 2 lata nie miałem problemów . Dodam,że bieg jak już sie "zapnie "to auto jedzie jakby nigdy nic. Problem pojawia się po postoju skrzyni w pozycji "P" .W serwisie twierdzą ,że skrzynie trzeba by wymienić , ale nie rozumię, postał i się zepsuł? a te różne dziwne komunikaty? Macie jakiś pomysł ,bo wg mnie to może elektronika szwankuje (dziwne komunikaty) . Dzięki za odpowiedzi

pozdrawiam

Opublikowano

Witam,

Może to akumulator? Auto stało 4 miesiące w garażu czy podładowywany był akumulator?

Ile ma przejechane Twoje 760i? Czy miałeś Kolego z nią inne problemy? Przymierzam sie do kupna takiej i zbieram wszelkie info.

Opublikowano
Nigdy nie było z nią problemów , przejechane ma 130tys . Autko ogólnie polecam ,komfort nieziemski, osiągi szokujące !Troche dużo pali w mieście,ale coś za coś . Polecam . A w mojej akumulator wporządku ,nie wiem co jest .Mam nadzieję że to nie skrzynia ,tak jak sugeruje serwis,ale dla nich najłatwiej wymienić i już;(
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nigdy nie było z nią problemów , przejechane ma 130tys . Autko ogólnie polecam ,komfort nieziemski, osiągi szokujące !Troche dużo pali w mieście,ale coś za coś . Polecam . A w mojej akumulator wporządku ,nie wiem co jest .Mam nadzieję że to nie skrzynia ,tak jak sugeruje serwis,ale dla nich najłatwiej wymienić i już;(

Nie wiem skąd jestes, ale poszukaj serwisów typu www.bmcars.pl. Nie będa od razu wymieniać Ci auta na nowe F01 760i, tylko postarają się problem znaleźć i naprawić.

Seriwsy nie specjalizujące się w BMW możesz już pominąc, wiadomo. A i samego V12 niewiele osób będzie ogarniać, niestety.