Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Moj problem polega na tym ze autko po wcisnieicu mocniej gazu potrafi zgasnac ;/. a po ponownym odpaleniu mozna dalej jechac do momentu ponownego wdepnieciu w podloge. dodam ze dzieje sie tak nie zaleznie od predkosci. czasem tez sie zdazy ze jak zgasnie i sie odpali to skrzynia przelacza sie na awaryjny;/

podprogowa ma cisnienie w granicach 3.8 - 3.9.

faluja mi rowniez obroty na jalowym ale to przez wtrysk bo sie przycina. czy przez to moze gasnac??

choc jak wtryski byly ok to tez gasla.

podpowiedzcie gdzie szukac i co sprawdzic

Opublikowano
Kolego słabe ciśnienie w w silniku masz pompa siadła tylko nie pamiętam jaka, też to miałem i dokładnie tak samo włączał mi się tryb awaryjny asb.Podobny temat wyżej.
SEX DRUGS AND ROCK'N ROLL :)
Opublikowano

przeprowadzilem przed chwila maly test.

rozgrzalem autko i gaz do dechy i nie zgaslo. kolejny raz do dechy i zgaslo, nie kazde wdepniecie konczy sie tym ze zgasnie a przewaznie gasnie jak najmniej oczekiwanym momencuie. po czym odpielem czujnik na filtrze paliwa. i gaz w podloge i ani razu nie zgasa. a jak podpielem i but to odrazu zgasala i pozniej po kilku probach ani razy . czy ten czujnik moze byc winny?? czy poprostu mialem farta ze w tym momencie nei zgasal?? podpowiedzcie bo nie mam pojecia. i od wczoraj pracuje idealnie na jalowych obrotach. co to moze byc. jezeli ten czujnik to czy mozna go gdzies dostac czy tylko aso? czyba ze to poprostu byl zbieg okolicznoci ze w tym momencie nei zgasla. aha i czy mozna przez jakis czas jezdzic na odpietym tym czujniku?? pali sie wtedy DDE. troche zawile pisze :oops:

czy pompa pod progowa powinna chodzic glosno czy nie powinno byc jej slychac??