Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam kolegów mam problem w e53 mianowicie podpięty miałem komp.i przypadkowo skasowały mi się navi.wyskoczył komunikat aby włożyć plyte cd-rom z odpowiednim softem.czy ktoś wie jak mogę to odzyskać(nagrać)na wyswietlaczu swieci sie tylko ten komunikat niema komp.pokladowego ani navi...Pomocy!!!!!
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Włóż płytę z softem.

Zobacz w części forum poświęconej elektronice.

Opublikowano
Mam orginalną płytke(bmw) oraz 2 plytki z mapami pl.które dokupiłem .wkladam każdą z nich i nic sie niedzieje....Wyczytałem na forum że musi być soft ale nie z mapami,pierwsze trzeba go wgrać a pózniej mapy.Gdzie moge znaleść ten soft jak go sciagnac i wgrać?????? :mad2: :mad2:
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Znajdź na chomiku kolegę duniek2 u Niego znajdziesz wszystkie potrzebne softy.

Oczywiście soft to nie mapy :wink:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Czytnik masz rozumiem MK4 ?

Soft nagraj na firmowej płycie np. TDK.... z prędkością X2 włóż ją przy włączonym zapłonie do czytnika i czekaj.Czasem zaskakuje po dłuższej chwili.

Zobaczysz napis że soft w czytniku i nastąpi aktualizacja, po chwili pojawi się pasek postępu, po wczytaniu softu czytnik wysunie płytę a Ty wyciągniesz ja z czytnika i naciśniesz prawe pokrętło nawigacji.

Jak jesteś z okolić Gdańska ew. mogę pomóc jeśli coś pójdzie nie tak.

Opublikowano
panowie a jak wgram i nic nie pojdzie dobrze to skasuje mi sie orginalny soft,i co wtedy trzeba zrobic prosze o odpowiedz.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nic strasznego.

Wgrasz starszy soft i znowu nowy.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Liczy się efekt... :P
Opublikowano
a stary soft o mam juz orginalnie z plyta z navi na jednej plytce,czy to trzeba cos innego podac.