Skocz do zawartości

325i grzeje się, spadki mocy, drgania silnika...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

moja Bunia to e30 320i z sercem m50b25 bez vanos'a

A mój problem jest nastepujacy grzeje sie na wolnych lub niskich obrotach tak do 3000tys obrotów jesli przytrzymam ja na wiekszych obrotach temp wraca do normy. zrobiłem pomiar wiatrów w głowicy i wynik mnie zaszokował na 1-13psi na2-8psi na 3 i 4-5psi na 5i6-4psi nie kopci woda nie wymieszana z olejem zimna ciagnie troszke lepiej z niskich obrotów jak sie zagrzeje to muli tak do 3000tyś a puzniej tez szału nie ma:) oczywiscie wywala płyn co wydaje mi sie oczywiste jesli sie grzeje. co dziwne płynu nie ubyło przynajmniej gołym okiem tego nie zaobserwowałem. i silnik dziwnie drga na niskich obrotach tak ze az buda trzepie:) jak by nie chodził na wszystkie... siwece wymieniłem cewki sa ok(sprawdzone) korek od chłodnicy wymieniony, termostat wyciagniety,wisko chodzi,chłodnica jest z m50b25. i teraz panowie powiedzcie mi co byscie przypisali do tych objawów. osobiscie obstawiam na pokrzywione zawory lub peknieta głowice. Ale to moja opinia a chciałbym poznac wasza opinie o tych objawach i przyczynie.

P.S w czasie jazdy potrafi zaswiecic sie kontrolka niskiego poziomu płynu w układzie chłodzenia pomimo ze płyn jest po ostygnieciu silnika w normie.. odpowietrzany był kilkakrotnie.

_________

Zmieniłem tytuł i przeniosłem do działu E36, pomimo że chodzi o E30, a to z tego powodu, że auto ma silnik specyficzny właśnie dla E36, a niewystępujący w E30... uff. mattiss

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
silnik do remontu lub wymiany, chyba nikt ci nie napisze co dokładnie padło, przy tak niskiej kompresji wydaje mi się że przyczyn może być kilka na raz, taki szybki remont m50b25 to coś ok 2000 - 2500 zl, tak sobie kiedyś wyliczyłem, powodzenia