Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ktoś kiedyś ogłaszał się na tym zdaje się forum, iż dysponując nienaganną wiedzą techniczną i sprzętem oraz informacjami o lokalnych rynkach samochodów używanych pomoże sprowadzić pojazd (BMW) samemu lub w asyście (tzn jedzie klient do niemcowni i ów Pan).

Jako, że poszukuje takiego pojazdu (z ogłoszenia w dziale Kupie widnieje E36 lub E34 Kombi z klimą) do 2000 euro ciekaw jestem czy Panowie trudniący się sprowadzaniem na zamówienie pojazdów lub trudniących się pomocą w sprowadzaniu pojazdów, są w stanie zadbane E36 lub E34 załatwić za granicą w tej właśnie cenie i wyposażeniu. Czy tacy Panowie (lub Panie) na forum się znajdują i co najistotniejsze - czy taka operacja jest w ogóle opłacalna dla BMW (dla całego szacunku dla tej marki i jej wyjątkowości, wydaje mnie się prędzej, że szybciej kupie Passata Variant z klimą lub jakiegoś japońca niż właśnie BMW w tym wypasie w niemczech)

Jakie jest Wasze zdanie?

Opublikowano

e34 touring za 2k euro (cena na miejscu) spokojnie znajdziesz z klima. tylko nie miej wygorowanych wymagan co do konfiguracji (kolor, wyposazenie) bo rynek tych rocznikow zostal juz ostro przetrzepany, lepiej kup w jak najlepszym stanie, niz w 'wypasie'.

z wrocka nie masz w sumie tak daleko, nie najlepiej znalezc kilka na mobile.de i smignac samemu?

Opublikowano
Jak już napisałem :] - nie znam się całkowicie na mechanice czy elektryce co prowadzi do tego, że nie wiem gdzie szukać poszczególnych mankamentów, nie wiem jak wykryć czy jasiek w kierownicy czy przed pasazerem jest czy go nie ma (jesli odpalil) nie wiem jak sie sprawdza stan zawieszenia itp :] - nigdy auta nie kupowalem :] - chyba ze takie uslugi swiadcza niemieckie serwisy cos jak ADAC (testy merca forda i bmw w top gear) i ile ew. to kosztuje :]